Persbericht: Genomineerden 2020

De-Adriaan-Dessing-Prijs-2020 persbericht

Persbericht

Genomineerden 2020

Helaas werd 21 maart j.l. de uitreiking van de Adriaan Dessing Prijs vanwege coronavirus nog uitgesteld. De Adriaan Dessing Prijs is een Architectuur Prijs, die om de twee jaar wordt uitgereikt in de Streek Westland. Voor het eerst gebeurde dat in 2018 werd uitgereikt.

In de week van WestlandOntmoet zijn er alsnog goede mogelijkheden om tot uitreiking van deze prijs te komen en geïnteresseerde Westlanders en architectuur met elkaar te verbinden. Ook zal er een publiekprijs worden uitgereikt.

Als jury heeft men ervoor gekozen op zaterdag 3 oktober, om 11.30 uur tot uitreiking over te gaan. Er wordt immers al te veel uitgesteld of afgelast. Wethouder Piet Vreugdenhil van de gemeente Westland heeft zich bereid verklaard de juryprijs uit te reiken. En wethouder Wendy Renzen van de gemeente Midden Delfland zal aansluitend de publieksprijs uitreiken.

Men hecht er sterk aan de uitreiking van deze prijs en alles wat daar om heen hangt, corona-proof te laten verlopen. Binnen of buiten maakt al een groot verschil, maar ook de dan geldende

coronamaatregelen van het kabinet, op aangeven van het O.M.T. van dat moment, zal mede de mogelijkheden bepalen. Eerder dit jaar werden 14 projecten aangemeld, waarvan er 12 door de jury werden goedgekeurd en meegenomen in de beoordeling. Nu de drie genomineerden bekend zijn, kiest de jury nog wel de definitieve winnaar van de Adriaan Dessing Prijs 2020.

De drie genomineerde projecten zijn in volgorde van binnenkomst:

  1. Hoofdkantoor Big Green Egg op Leehove in de Lier, het ontwerp is van team Paul de Vroom + Sputnik uit Rotterdam
  2. Kantoor Rabo Bank Westland ook op Leehove in de Lier van Böhtlingk architectuur uit Maasland
  3. 24 woningen van Wateringen Wonen aan de Kwaklaan te Wateringen van Min2 bouw-kunst BV uit Bergen (N-H)

Van de drie genomineerde projecten worden tv-opnames gemaakt door de WOS. Deze zullen vervolgens in de weken voor de prijsuitreiking, om het uur en gedurende een aantal dagen worden uitgezonden. Dit om het Westlandse publiek voldoende gelegenheid te geven zich te oriënteren en mee te kunnen stemmen voor deze publieksprijs.

De beelden en verslagen zullen ook via de site AdriaanDessingPrijs.com te zien zijn. Na de uitreiking van de prijs zullen opnames worden gemaakt en in de week na de uitreiking zullen deze ook worden uitgezonden. Ook onze krant zal hier aandacht aan besteden.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij:

Piet van der Valk
Voorzitter/secretaris Adriaan Dessing Prijs 2020
Mob: 06-51249182
e-mail: info@adriaandessingprijs.com