De uitslag van de jury, van de Adriaan Dessing Prijs 2022, werd op 11 juni 2022 in de zaal Het Trefpunt te Maasland door de wethouder Wendy Renzen van o.a. cultuur van de gemeente Midden Delfand bekend gemaakt. De toenmalige wethouder Barend Rombouts van o.a. cultuur van de gemeente Westland maakte de publieksprijs bekend.

De Juryprijs

Winnaar 2022 Juryprijs Juliahof

Gekozen werd voor Julia’s eiland in Wateringen Julia’s eiland maakt onderdeel uit van het woningbouwplan Juliahof dat het afgelopen decennium is gerealiseerd in Wateringen naar het stedenbouwkundig ontwerp van BDP uit Rotterdam. Met de oplevering van de laatste woningen, ontworpen door 4D architecten, is de nieuwe wijk af. Wethouder Wendy Renzen van gemeente Midden Delfland reikte deze prijs uit aan de stedenbouwkundige, de architect en de ontwikkelaar. De prijs bestond uit een beeldje van een hand met potlood, een geldprijs van € 1.000,= en een certificaat.

Adriaan Dessing Juryprijs bestaat uit

Bekijk hier het juryrapport.

De publieksprijs

prijsuitreiking publieksprijs (4)

Het publiek koos voor VB‐Group in Naaldwijk. Het nieuwe bedrijfspand van de VB Group naar een ontwerp van BIAS architecten staat op een zichtlocatie langs de A20, ter hoogte van de verkeersplein Westerlee.   Wethouder Barend  van gemeente Westland heeft deze prijs aan de architect uitgereikt. De prijs bestond uit een beeldje van een hand met potlood, een geldprijs van € 500,= en een certificaat.

Adriaan Dessing Publiekprijs bestaat uit

Adriaan Dessingprijs Uitslag 2022 Het aantal stemmen en de percentages, middels internet via de site van de Adriaan Dessing Prijs.